Rk Kerkhof Lage Vuursche De begraafplaats aan de Kloosterlaan

Rooms Katholieke begraafplaats Lage Vuursche

Adres Kloosterlaan 29 (achter verpleeghuis Sint-Elisabeth)

Beheer en administratie: bij mij niet bekend

Historie

Rk begraafplaats te Lage Vuursche is de jongste begraafplaats in de gemeente Baarn. De vergunning voor deze begraafplaats werd aangevraagd op 1 september 1927. De vergunning werd op 15 semptember van dat jaar verleend. Volgens de vergunning moest men de begraafplaats afscheiden van de omgeving. Voor deze afscheiding koos men voor hagen. (taxus) Deze hagen staan om de hele begraafplaats heen. Op het wandelpad richting de begraafplaats zijn ook in vorm geknipte taxussen te vinden.Overigens is na de verbouwing van het verpleeghuis het pad hiernaaar toe een stuk korter geworden. een aantal taxussen zijn verdwenen.

De opzet van deze begraafplaats is vrij eenvoudig. Elk pad met graven komt uit op het hoofdpad die door het midden loopt. Dit zit u op de foto links boven Aan het eind van dit pad staat een groot kruis. Op deze begraafplaats liggen behalve de zusters ook de rectoren van het zusterhuis begraven. Verder hebben hier een aantal weldoeners hun laatste rustplaats gekregen. Aan de linker kant van het pad lagen lessenaars met de namen er op en aan de rechterkant allemaal kruisen met de namen.

In 2005 heeft men de begraafplaats ingrijpend veranderd. De kruisen en de oude lessenaars zijn verdwenen.En hebben plaats gemaakt voor gras.Hierbij zijn op de nieuwe stenen enkele fouten gemaakt waardoor een aantal zusters heel oud zijn geworden. Op een aparte steen staan de namen van de zusters die 100 jaar zijn geworden. In 2017 is er een kapelletje aan de rand van de begraafplaats gemaakt.Waardoor een stukje haag is verdwenen. Verder is het gras weer uitgebreid waardoor er nog meer monumentjes zijn verdwenen. Ook de buxushaag om het gras is verdwenen.De foto's hieronder zijn gemaakt tijdens de warme periode in 2018.


Terug naar begraafplaatsen
© 1999 -

Deze site is particulier bezit en samengesteld door: Albert Naber