Begraafplaats Baarn

Jan Naber

Jan Naber


Geboren te Hardenberg op 7 juni 1955
Overleden te Baarn op 14 februari 2022

Jan is de oudste van 6 kinderen. Na school is hij begonnen op de nieuwe algemene begraafplaats aan de Wijkamplaan. Waar hij nog even samen heeft gewerkt met zijn vader. De eerste jaren werd er 44 uur per week gewerkt. Dus ook de zaterdag morgen. Er werkte 5 vaste mensen op de begraafplaats. Jan maakte de graven met de hand met zijn maat. Ze maakten rond de 200 graven per jaar. Waaronder graven die drie diep waren. En de laatste graven op de oude begraafplaats. De rouwkamers en aula waren toen nog volop in gebruik. Hier moesten ook de nodige werkzaamheden plaats vinden. Er werd dus overgewerkt.
patat

Begin jaren 80 waren er de eerste veranderingen. Werd het openen en sluiten van de graven door aannemers gedaan. Het regelen van begrafenissen op de nieuwe algemene begraafplaats werd nu door Jan gedaan. Met behulp van een pieper en later mobiele telefoon. Uiteraard ging het onderhoud aan de begraafplaats gewoon door.
schoffelen

schoffelen

En werd het gedeelte waar begraven werd steeds groter. Ook meer taxus om te knippen. Taxus werd een aantal jaar ingezameld voor het maken van medicijnen.
taxus inzamelen

Het weghalen van de stenen gebeurde tot de jaren 90 met de hand door Jan en een inhuurkracht. Later met een machine als deze er dan toch is kan er schade die ongewild is aan gericht worden hersteld. In dit geval een bloembak die er door een auto kapot is gereden.
bloembak


Lichtjes Avond. Veel werk maar met plezier gedaan.

lichtjesavond

Soms is er een grappenmaker en die vliegt met een drone de schuur in. En sta je er gekleurd op. droneOp de oude begraafplaats was wat hulp nodig bij het plaatsen van stenen en dat doe je dan. oude begraafplaats

Met de hoogwerker aan de gang tussen de bedrijven door ook geen probleem.
hoogwerker

Een aantal kranten berichten in verband met 50 jaar in dienst.
beheerder


50 jaar


erespelt


halve eeuw

En tot slot nog wat foto's van werkzaamheden op de begraafplaats.
aan het planten


rododendron


sneeuw


vijverEen kaarsje branden voor Jan kan als je hier klikt

of

Klik hier om terug te gaan naar levensberichtenterug naar de levensberichten

© 1999 -

Deze site is particulier bezit en samengesteld door: Albert Naber