Nederlands Hervormde begraafplaats aan de Hoge Vuurscheweg te Lage Vuursche

Nederlands Hervormd kerkhof te Lage Vuursche

Adres : Hoge Vuurseweg 4

Openingstijden:

Het kerkhof is permanent geopend. Het is te voet of met een rolstoel toegankelijk. Dus niet fietsend! Na zonsondergang wordt een bezoek aan het kerkhof niet wenselijk geacht.

Beheer en adminstratie :

Dhr. H. Kuus Telefoonnummer: 035 666 82 01 E-mail : begraafplaats@destulpkerk.nl

Historie

Het Nederlands Hervormde Kerkhof aan de Hoge Vuurscheweg te Lage Vuursche is eigenlijk niet te missen. Het kerkhof is waarschijnlijk in 1790 aangelegd vanwege gebrek aan grafruimte in de kerk(Stulpkerk). Tot dat jaar werden overledenen in de hervormde kerk uit 1659 begraven.

Dirk van der Woord legde het kerkhof aan voor 822 gulden. Het kerkhof had een wigvormige plattegrond met rechthoekige paden structuur.In de vorige eeuw is dit stuk grond een paar keer uitgebreid door grond te kopen richting kasteel drakesteyn. Hierdoor werd de wigvorm nog duidelijker. In 2012 is een nieuw stuk gereedgemaakt recht achter de kerk.

Om het kerkhof heen staat een smeedijzeren hek als afrastering. De hekken van de ingang hebben een opschrift. Deze hekken zijn in 2013 opgeknapt. Links vlak naast de ingang staat een stenen baarhuisje. Op dit kerkhof vinden per jaar gemiddeld 3 begrafenissen plaats.

Friso van Oranje-Nassau van Amsberg is in op 16 augustus 2013 op deze begraafplaats begraven. Na deze begrafenis is de begraafplaats overspoelt met bezoekers. Nog steeds.

Als er familie van u op deze begraafplaats begraven is en u hebt vragen hierover kunt u zich schriftelijk wenden tot: H Kuus Vuurscheweg 1 3723 MD Bilthoven


Terug naar begraafplaatsen
© 1999 -

Deze site is particulier bezit en samengesteld door: Albert Naber